Customs documentation

De ce documente vamale aveți nevoie de fapt?

Într-o industrie din ce în ce mai aglomerată, vămile sunt un aspect pe care am prefera cu toții să îl ignorăm.

Dar, de la transporturi blocate în porturi până la pierderi financiare uriașe, consecințele nerespectării obligațiilor vamale pot fi grave.

Nu lăsați confuzia vamală să vă încetinească. Acestea sunt documentele vamale de care aveți de fapt nevoie.


Documentele dvs. vamale

În funcție de locul către care/de unde transportați și de ceea ce mutați, este posibil să aveți nevoie de unele sau de toate documentele următoare:

Declarație de import

Trebuie să vă declarați mărfurile atunci când le transportați dintr-o țară în alta. Pentru a vă transporta corect bunurile într-o țară, este necesară o declarație de import.

Declarație de export

O declarație de export este necesară atunci când transportați bunuri în afara unei țări. Atunci când transportați bunuri între țări, va fi necesară o declarație de import și una de export.

Declarație de siguranță și securitate (SSD)

Aceasta este solicitată de autoritățile de frontieră pentru a analiza riscul potențial al mărfurilor importate (caz în care este necesară o declarație sumară de intrare (ENS)) sau al mărfurilor exportate (caz în care este necesară o declarație sumară de ieșire (EXS)).

De la sfârșitul lunii octombrie 2024, SSD-urile vor fi, de asemenea, necesare pentru importurile în Marea Britanie provenind din UE și vor fi cunoscute sub denumirea de S&S GB.

Permis portuar

Permisele portuare arată că procedurile vamale necesare au fost îndeplinite înainte ca vehiculul să ajungă în port.

Permisul portuar exact de care aveți nevoie va depinde de țara în care transportați mărfuri. De exemplu, pentru Marea Britanie este necesar un GMR, în timp ce pentru Irlanda este necesar un PBN.

Document de însoțire a tranzitului (TAD)

Mărfurile care nu se află în liberă circulație pot fi transportate în Marea Britanie sau în UE prin tranzit, o procedură vamală care permite circulația mărfurilor cu taxe vamale reduse. Este posibil să fie necesară o declarație de tranzit T1 sau T2.

Și asta nu este tot.

Vama poate fi complicată

În funcție de natura mărfurilor dumneavoastră, este posibil să aveți nevoie și de o notificare prealabilă IPAFFS, TRACES și multe altele. Pur și simplu, sunt multe de luat în considerare.


Din acest motiv am creat CustomsLink.

Cu declarații vămuite în doar 3 minute, compania noastră asociată vă poate ajuta cu serviciul său vamal gestionat (trimiteți factura comercială, iar CustomsLink se ocupă de tot) sau cu serviciul digital (unde vă ocupați singur de tot prin intermediul unei platforme simple).

Indiferent de serviciul pe care îl alegeți, echipa CustomsLink vă stă la dispoziție pentru a vă sprijini 7 zile pe săptămână.

Așadar, de ce documente vamale aveți de fapt nevoie pentru călătoria dumneavoastră?

Utilizați instrumentul personalizat CustomsLink "De ce am nevoie" pentru a afla.

Vă rugăm să rețineți că acest instrument este doar un ghid. Din cauza naturii în continuă schimbare a vămilor, cerințele pot varia.

Pentru cele mai recente informații, contactați echipa CustomsLink.

31 Iulie 2023

Caută și Rezervă

Joi, 29 Feb 2024
Vin, 1 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?