Parcă acum 5 minute vă spunea că se dă ceasul înapoi o dată cu venirea toamnei! Nu vrem să pierdeți feribotul care-l aveți rezervat in weekendul acesta așa că nu uitați să schimbați ceasul la tahograf. Mai jos aveți toate informațiile de care aveți nevoie…
Ceasul se dă înainte Duminică 26 Martie la 1 am, ceea ce înseamnă că va trebuii să vă dați ceasul cu o oră înainte.
Acest lucru înseamnă că zilele o sa fie mai lungi și vom dormi cu o oră mai puțin.
Întotdeaună ceasul se dă cu o oră înainte în ultimul weekend din Martie și cu o oră înapoi în ultimul weekend din Octombrie, toamna.
În Primul Război Mondial, Germania și Austria au introdus mutarea orei pentru a economisii cărbuni. Concepul a fost inventat de George Vincent Hudson în 1895, un entomologist din Noua Zeelanda. Omului de afaceri englez William Willett i se acreditează această ideea de a ne trezii mai devreme pentru a prinde mai multe ore cu lumină pe zi dupa orele petrecute la servici.
Marea Britanie a folosit mereu DST ( ora oficală de vară) și a devenit un lucru popular pe timpul războiului în 1970 din cauza crizei energiei.
După câteva încercări eșuate am reușit să vă oferim o explicație simplă de ce ați întârzia la feribot
Ora veche: 2am
Ora noua: 3am
Ora la care pleacă feribotul: 9am
Ora 9am va veni mai repede datorită faptului că se schimbă ora. De aceea pierdem o oră de somn. Așadar pentru persoana care nu își schimbă ceasul, și feribotul pleacă la 9am, înseamnă de fapt că este 10 am pentru oamenii de pe feribot. În concluzia,pentru persoana care nu își schimbă ceasul ora 9 o să fie prea TÂRZIU!
Dacă aveți întrebări despre programul de feribot din aceast weekend, verificați pagina noastră Program Feribot. Tot nu sunteți siguri? Discutați cu echipa noastră de Relații cu Clienții.