sanitary ssd c88 ens poao

Cronologia modificărilor importurilor din UE în GB

Este foarte important ca afacerea dvs. să fie pregătită pentru toate modificările ulterioare care vor afecta modul în care întreprinderile operează și gestionează procedurile vamale atunci când transportă mărfuri din UE în GB.

Octombrie 2021

Produse fitosanitare și sanitare

Din 1 Octombrie 2021 vor exista schimbări uriașe la transportul bunurilor fitosanitare și sanitare. Toate importurile POAO (Produse de origine animală) vor fi obligate să dețină un certificat de sănătate la intrarea în GB dintr-un stat membru al UE. Aceasta va permite efectuarea verificărilor documentare la distanță. Aceste importuri trebuie, de asemenea, să fie notificate în prealabil înainte de sosirea în GB de către un importator prin IPAFFS (Import de animale, sisteme alimentare și furaje).

Va fi vital ca toate ABP (subproduse animale) să fie însoțite de un certificat de sănătate. Dacă nu este disponibil un certificat de sănătate, atunci vi se va cere să luați legătura cu APHA (Agenția pentru sănătatea animalelor și plantelor) și atunci veți putea transporta mărfurile atât sub licență, cât și

printr-un document comercial. Aceste bunuri și importatorii de HRFANO (alimente sau furaje cu risc ridicat care nu sunt de origine animală) vor trebui, de asemenea, să fie pre-notificați cu IPAFFS.

UK Government Import or move food and drink from the EU and Northern Ireland to Great Britain guide

Ianuarie 2022

Declarații de Siguranță și Securitate (S&S GB)

În prezent, nu este o cerință ca un ENS (Declarație sumară de intrare) să fie prezentată pentru mărfurile care se transportă din EU-GB. Din 1 Ianuarie 2022, acest lucru se va schimba și vi se va cere să trimiteți SSD-ul (Declarația de Siguranță și Securitate) corespunzător de fiecare dată când importați sau exportați mărfuri din Marea Britanie. Nu uitați să folosiți ”constructorul” CustomsLink SSD / ENS pentru a le pregăti rapid și ușor!

Declarații vamale de import

Declarațiile vamale complete sunt necesare pentru toate mărfurile în momentul importului.

Produse fitosanitare și sanitare

Începând din 1 Ianuarie 2022, POAO și ABP vor trebui să intre în GB din UE la un punct de intrare stabilit cu un BCP (Border Control Post).

Produsele germinale transportate din UE vor fi obligate să dețină un certificat de sănătate - care să le permită să facă verificările documentare. Aceste mărfuri trebuie, de asemenea, să fie notificate în prealabil prin IPAFFS de către importator, înainte ca acestea să se mute în GB să fie supuse noilor cerințe vamale de import din 1 Ianuarie 2022 la sosirea în GB.

Toate importurile HRFANO ar trebui să intre, de asemenea, printr-un BCP și trebuie notificate în prealabil de către un importator înainte de sosirea lor în GB. Acest lucru va permite efectuarea verificărilor documentare, de identitate și fizice înainte ca aceste bunuri să ajungă la destinația finală.

Martie 2022

Produse fitosanitare

Începând din 1 Martie 2022, toate animalele vii (inclusiv ecvideele) care sunt importate în Marea Britanie dintr-un stat membru al UE vor trebui să dețină un certificat de sănătate, care să le permită să treacă prin verificări documentare, de identitate și fizice la un BCP la sediul stabilit punct de intrare. Vi se va solicita ca aceste bunuri să fie notificate în prealabil de către importator utilizând IPAFFS.

Din martie 2022, toate animalele cu “risc ridicat” care vor fi importate în GB din UE vor fi obiectul unor controale stabilite. Controalele asupra altor animale se vor baza pe riscurile de biosecuritate și sănătate publică în momentul importului.

Este vital ca afacerea dvs. să fie pregătită pentru toate aceste modificări, astfel încât să nu aveți probleme cu vămile la o dată ulterioară. Fiți cu ochii pe blogul nostru pentru a afla din timp actualizările legate de industrie care pot afecta modul în care vă desfășoriți activitatea.

DESCĂRCAȚI GHIDUL DE IMPORT EU-GB ÎN FORMAT PDF

09 Septembrie 2021

Caută și Rezervă

Joi, 29 Feb 2024
Vin, 1 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?