vehicule transport marfp

Cerințele obținerii unui permis de conducere vehicule comerciale

În zilele noastre muți șoferi transportă bunuri dintr-o țară în alta-mai ales șoferi independenți, cei care lucrează pentru ei ca curieri independenți. O mare proporție din acești șoferi dețin un permis de conducere traditional, deoarece nu este nevoie de nimic în plus pentru a conduce un vehicul care transport un palet sau doi pe continent.

Totuși, cum rămâne cu vehiculele mari, cum ar fi un camion? De ce este nevoie? Ce tip de permis de conducere trebuie folosit?

Poate ați trecut un test care vă permite să conduceți un vehicul sau o furgoneta fără remorcă, dar dacă vreți să conduceți și altceva mai mare, cum ar fi un camion sau un tir, este posibil să fiți nevoit să dați un alt test de conducere și trebuie, de asemenea să mulțumiți legile de transport prin a fi conștienți de posibilele pericole care implica transportarea mărfii periculoase sau a vehiculelor HGV.

Dacă nu ați mai condus până acum un camion, o să aveți parte de o surpriză.

Conducând un vehicul mare

Care este diferența? Diferența dintre conducând o mașina și un camion este una mare. În primul rând, un camion este de fapt un vehicul cu remorcă. Ați încercat vreodată să conduceți în manșalier un vehicul cu remorcă, adică unul pentru care nu reușiți să vedeți spatele complet pentru că remorca este mai mare decât restul vehicului? Este complicat și din momentul în care ați blocat un vehicul de dimensiunile acestea, este aproape imposibil să-l redresați. Luare curbelor este la fel, diferită, deoarece aveți nevoie de mai mult spațiu și trebuie reținut faptul că remorcă nu o să vă urmeze, în linie dreaptă, mereu-e posibil să taie curbele și să intre pe zonele pietonale dacă nu sunteți atenți. Asta este motivul pentru care permisul de conducere pentru vehicule mari este diferit față de cel pentru o mașină.

În Marea Britanie, vârsta minimă pentru obținerea unui permis de conducerea al unei furgonete, al unui camion sau al unui autobuz este de 18 ani, iar permisul ce tip de vehicule care pot fi conduse. Dacă doriți să conduceți un vehicul cu remorcă atașată, trebuie să dați două teste diferite-unul care vă certifică faptul că puteți conduce vehiculul în sine și încă unul care vă permite să conduceți un vehicul cu remorcă.

Bineînteles, dacă vă pierdeți dreptul de a conduce un vehicul nu o să mai puteți să conduceți un camion, tir sau autobuz și veți fi nevoit să dați iar testele necesare pentru a căpăta calificativele respective.

Așa că rețineți-dacă venitul dvs. depinde de un camion sau o furgonetă-încercați să nu obțineți amenzi de circulație, deoarece se aplică pentru toate vehiculele pe care le conduceți.

Aflați mai multe despre șoferi transport marfă

1. Flexibilitatea este cuvântul cheie în noua Logistică

2. Care sunt avantajele unui șofer care transportă marfă?

3. Ce înseamnă să fii șofer transport marfă-să lucrezi ca PFA sau să lucrezi sub contract direct

4. Să inchiriați sau să cumpărați un camion?

5. Să inchiriați sau să cumpărați un camion?

6. Sfaturi importante pentru șoferii de transport marfă care călătoresc în străinătate

7. Cerințele pentru a obține un permis de conducere transportator

8. Șoferi care transportă marfă și lucrează internațional

01 Decembrie 2015

Caută și Rezervă

Joi, 30 Jun 2022
Vin, 1 Iul 2022
Aveţi nevoie de ajutor?