application letters

Ce trebuie să știe cetățenii UE despre schema de reglementare a UE din Marea Britanie

Fiind o companie care beneficiază de o echipă multilingvistică fantastică și cu Brexit la orizont, ne-am gândit să aruncăm o privire asupra a ceea ce cetățenii UE trebuie să știe despre plecarea (posibilă) a Regatului Unit din UE în octombrie. Ajutăm o parte din echipa noastră cu aplicațiile lor de reglementarre a UE, așa că ne-am gândit că vom împărtăși ceea ce știm și cum pot aplica cetățenii UE.

Ce știm în prezent

Toți cetățenii UE trebuie să își înregistreze reședința în Regatul Unit, indiferent dacă dețin un document EEA sau au doar un aviz de rezidență temporară. Schema de reglementare a UE intră în vigoare la 30 iunie 2021 cu un acord Brexit sau la 31 decembrie 2020, fără acord.

Dacă locuiești în Marea Britanie înainte de Ziua Brexitului, poți continua acest lucru în timp ce aștepți rezultatele aplicației tale de reglementare UE.

Procesul de înregistrare este complet gratuit pentru cei care solicită.

Există o rată de succes de 96% pentru solicitantii care aplică doar cu numărul lor de asigurăre națională.

Cum să aplici

Deși poate părea un proces extrem de descurajant, procesul de cerere pentru înregistrarea rezidenței este foarte simplu.

Pregătire

Există două aspecte separate care trebuie pregătite înainte de aplicare: documentație și echipament.

Datorită faptului că procesul este o aplicație online, va trebui fie să accesați site-ul Gov.uk pe un computer, fie să utilizați un telefon Android. Din păcate, software-ul nu este compatibil cu dispozitivele iOS pentru moment.

Linkul pentru aplicație poate fi găsit aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.gov.HomeOffice.ho1&hl=en_GB

În mod alternativ, linkul pentru aplicarea online poate fi găsit aici: https://www.gov.uk/settled-status-eu-citizens-families

Pentru a demonstra legăturile dvs. cu Regatul Unit, va trebui să furnizați cât mai multe documente pentru a vă afișa conexiunile cu țara -

  • Pentru a vă stabili identitatea, trebuie să furnizați un pașaport UE sau un card de reședință biometrică (BRC). (Nu se acceptă permisul de conducere sau certificatul de naștere)
  • Numărul național de asigurări pentru a furniza istoricul de lucru anterior / cererea de beneficii
  • Documentație originală pentru a dovedi relațiile cu solicitanții din afara UE, de ex. certificat de căsătorie. Din păcate, copii nu sunt acceptate. Dacă ați înlocuit astfel de documente, va trebui să solicitați copii noi pentru țara de origine

Procesul de aplicare

Procesul de cerere trebuie finalizat de unul singur și numai de tine însuți. Există excepții pentru persoanele care sunt mai puțin alfabetizate și pentru minorii sub 18 ani.

Pentru o explicație pas cu pas, vă rugăm să consultați indicatiile oficiale oferite de Gov.uk https://www.gov.uk/guidance/using-the-eu-exit-id-document-check-app

Aprobare

După ce ați finalizat cu succes procesul de solicitare, va trebui să așteptați feedback de la autorități. În urma aprobării, vi se va elibera o stare „Aprobat” sau „Pre-aprobat”.

  • Statutul „aprobat” este emis dacă trăiești în Marea Britanie de peste 5 ani
  • Starea „pre-aprobat” este emisă dacă va apropiați de un statut de 5 ani

În cazul în care cererea dvs. nu reușește, solicitanții pot solicita guvernului să își reconsidere decizia.

După ce ați primit starea de aprobare, veți primi un link, care arată starea dvs. înregistrată și poate fi partajat atunci când este necesar.

05 Septembrie 2019

Caută și Rezervă

Joi, 30 Jun 2022
Vin, 1 Iul 2022
Aveţi nevoie de ajutor?