EU keyboard

Brexit Update (Partea 4)- Ce informații ne oferă Theresa May

Marți, Theresa May a dezvăluit câteva detalii importante din planul Brexit care vor afecta transportul de marfă din Marea Britanie dupa ieșirea din UE.

Ieșirea din Piața Unică Europeană

Piața Unică Europeana este concepută pentru ca toate națiunile din UE să poată să desfășoare activități comerciale între ele. Astfel bunurile, angajații și serviciile se pot –mișca- liber în UE fără alte tarife. În momentul de față , Marea Britanie este membru cu drepturi depline ale Pieții Unice Europene și afacerile sale ( inclusiv cel de transport și firmele de feribot) beneficiează de această relație.

Theresa May a confirmat că Marea Britanie nu poate rămâne membru al Pieții Unice Europene din momentul ce părăsește UE. O nouă înțelegere în ceea ce privește activitățile comerciale trebuie făcută pentru a se asigura că accesul la Piața Unică Europeană va rămâne aceleași. Asociația de Transport Marfă au confirmat că ei sunt de acord cu afimația Theresei May în ceea ce privește –schimbului comercial liber – cu Uniunea Europeană și o posibilă înțelegere cu restul țărilor. Bineînțeles că vor analiza și posibilele –puncte de fricțiune- care se pot întâmpla în activitășile comerciale internaționale iar întelegeriile cu guvernul vor fii de așa natură încât rezultatul să fie unul foarte bune pentru afaceriile din Marea Britanie.

Așa cum am menționat în articolul anterior despre Brexit, este extrem de important să putem să colaboram la fel de eficient ca și până acum cu firmele de feribot Europene și după ce ieșim din Piața Unică Europeană.

Uniunile Vamale

Prioritatea pentru firmele de transport este înțelegerea uniunilor vamale care asigură faptul că tarife extra nu vor fii impuse pentru bunurile diferitelor țări. În acest moment Marea Britanie face parte din Uniunile Vamale UE.

Marea Britanie vă părăsi Uniunile Vamle dar vor negocia o nouă înțelegere cu UE. Aceste lucru este foarte important pentru firmele de transport deoarece introducerea taxelor vamale pot fii dezastruoase.

Planul este ori să se negocieze un nou plan cu Uniuniile Vamele, ori să devenim membrii asociații ai Uniunii Vamale existente sau să rămânem membrii a doar câteva elemente importante ale sale.

Migrarea UE

Guvernul a afirmat că vor exista restricții în ceea ce privește migrarea UE. Deși nu s-a confirmat cum se vor monitoriza numărul oamenilor care călătoresc din Europa în Marea Britanie, mai multe opțiuni sunt disponibile.

Din punctul de vedere al unei șofer din UE, este foarte important ca angajații cheie să poată să fie angajați în continuare în sectorul de transport și logistică pentru a beneficia economia din Marea Britanie. Asociația de Transport Marfă a afirmat că ei vor face to ceea ce le stă în putere pentru a se asigura că guvernul o să asigure cele necesare acestui sector.

Activarea articolului 50, ceea ce informează oficial intenția Marei Britanii de a părăsii Uniunea Europeană, va avea loc la sfărșitul lunii Martie. Mai mult informații vor urma după activarea articolului 50.

20 Ianuarie 2017

Caută și Rezervă

Mie, 29 Jun 2022
Joi, 30 Jun 2022
Aveţi nevoie de ajutor?