Ghent, în Belgium.

Belgia introduce dispozitivul OBU-noua modalitate de a plăti taxele de drum

Un dispozitiv nou pentru taxă de drum va fi introdusă în Belgia dupa 1 Aprilie 2016-este posibil să vă afecteze. Aici găsiți toate detaliile.

Dacă planul dvs. de logistică dictează că trebuie să traversați Belgia trebuie să știți că din 1st Aprilie 2016 se va introduce o taxă de drum pentru toate vehiculele de transport marfă cântărind mai mult de 3,5 tone, acestea trebuie să aibe dispozitivul OBU. (On Board Unit-Unitate la Bord)

On Board Unit-dispozitiv pentru plata taxelor de drum

Dispozitivul OBU este necesar pentru noul sistem de taxe de drum din Belgia. Firma care a inventat acest nou sistem se numește Viapass și din Octombrie 2015 orice vehicul de transport marfă sau orice firmă care transport marfă a avut posibilitatea să se înregistreze pentru a primi un dispozitiv OBU, până ca acesta să fie pus în funcțiune, oficial, în Aprilie 2016.

Puteți să găsiți mai multe informații pe website-ul Viapass. Acest tip de dispozitiv, OBU este eliberat în mai multe puncte, de fapt în peste 100 de locații.

Toți șoferii care conduc vehicule care depășesc mai mult de 3,5t trebuie să obțină OBU înainte de a trece prin noul sistem de taxe de drum-dacă nu aveți acest dispozitiv, puteți primi o amendă de până la €1000.

Rețineți faptul că furgonetele, inclusiv curierii, care dețin vehicule care cântăresc mai puțin de 3,5tone nu sunt obligate să obțină un OBU. Acestă nouă lege se aplică doar vehiculelor mari de transport marfă cum ar fi camioanele și tirurile. Așadar costul pentru taxa de drum va fi diferit pentru fiecare vehicul în parte și se va calcula pe bază greutății net a acestuia, dar și pe baza emisiilor și tipurilor de drum care urmează să fie accesate. De asemenea, aceste taxa sunt diferite și în funcțtie de zona unde marfa trebuie transportată.

Vehiculele care sunt deținute de guvern, vehiculele de urgență și vehiculele din sectorul agriculturii fac excepție de la această regulă-dar și pentru aceste excepție trebuie să vă înregistrați.

24 Martie 2016

Caută și Rezervă

Mie, 29 Jun 2022
Joi, 30 Jun 2022
Aveţi nevoie de ajutor?