m25

Avertizări privind situația traficului în weekendul de vacanță: Verificați înainte de a călători

Acest weekend de vacanță este asteptat să fie unul dintre cele mai aglomerate perioade din an în ceea ce privește traficul pe șosele, preconizează Bank Holiday traffic.

Potrivit unor statistici numărul britanicilor care se deplasează într-o călătorie în Regatul Unit în timpul weekendurilor de vacanță a crescut cu mai mult de o treime, comparativ cu anul 2016.

Deoarece este ultima șansă pentru o pauză înainte de Crăciun, aproximativ 6,9 milioane de adulți sunt așteptați să călătorească în acest weekend de la 5,1 milioane câți s-au deplasat în 2016. Raportul a fost elaborat de către organismul turistic VisitEngland pe baza unui sondaj desfășurat pe 1.243 de adulți.

Se crede, de asemenea, că rata de schimb actuală a monedei euro face oamenii să-și petreacă mini-vacanțele pe teritoriul intern și să nu călătoarească în străinătate.

Nu este tocmai numai gri și întuneric, deoarece se așteaptă ca în acest weekend să se încaseze peste 1,7 miliarde de lire sterline pentru economia Regatului Unit.

Patricia Yates, directorul VisitEngland, a declarat:

"Un număr record de britanici și-au petrecut vacanțele acasă și este minunat să vedem că mulți sunt cei care plănuiesc să călătorească în acest weekend lung, să iesă și să exploateze destinații remarcabile și atracții de calitate chiar aici, la câțiva km de casă, fie o ieșire pe malul mării, în mediul rural sau un city-break."

"Siguranța bugetării pentru o vacanță la domiciliu, ușurința și comoditatea contribuie la alegerea persoanelor care aleg să efectueze mai multe călătorii interne, acest lucru stimulează creșterea economică și răspândește beneficiile turismului în toată Marea Britanie."

Șoferii sunt sfătuiți să evite călătoriile în timpul perioadelor de vârf, deoarece traficul este așteptat să crească cu o cincime în comparație cu vacanța de vară de anul trecut.

Aproximativ cinci milioane de șoferi sunt așteptați să călătorească în ziua de luni, în creștere cu aproape un milion comparativ cu cifra din 2016.

CR a recomandat ca șoferii care doresc să evite cozile în acest weekend ar trebui să nu călătoească vineri după-amiaza și seara și să plece foarte devreme dacă călătoresc luni.

Nu numai șoselele vor fi aglomerate, Eurostar, de asemenea, a stabilit pentru un weekend record, cu peste 142.000 de pasageri care așteaptă să călătorească cu diferiți operatori feroviari de mare viteză între zilele de joi și luni, cu un procent de 8% mai mare ca anul trecut.

Freightlink sfătuiește toți șoferii să "verifice înainte de a călători". Dacă întâmpinați dificultăți, echipa noastră de asistență pentru clienți este la îndemână pentru a vă ajuta în cazul în care aveți întrebări sau trebuie să căutați rute alternative.

Orarul de operare pentru Weekendul de vacanță (ca cel normal):

  • Vineri 25 August - 9am-1am
  • Sâmbătă 26August - 9am-1am
  • Duminică 27 August – 10am-1am
  • Luni 28 August – 9am-1am

De asemenea, puteți urmări Freightlink pe Facebook, Twitter și LinkedIn pentru a fi la curent cu cele mai noi actualizări

Și nu în ultimul rând, nu uitați să călătoriți în siguranță în acest weekend.

25 August 2017

Caută și Rezervă

Mar, 5 Dec 2023
Mie, 6 Dec 2023
Aveţi nevoie de ajutor?