fl brexit banner

Actualizare Brexit (Partea 7): Rămanem ? Iesim ?

Acum circa 18 luni de când Marea Britanie a participat la un referendum pentru a decide dacă ar trebui ca noi ca țară să părăsim UE. După declanșarea acestui proces prin invocarea articolului 50 la data de 29 martie a acestui an, Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană vineri, 29 martie 2019, la numai 18 luni.

Percepția Brexitului

Percepția britanică asupra Brexitului sa schimbat recent cu opinii mergând înainte si înapoi privind decizia luată din iunie 2016. Există dovezi sau sugestii potrivit cărora a existat probabil o ușoară mișcare în favoarea "rămân", dar este departe de a fi convingătoare; se pare, potrivit unor sondaje, că opinia se referă la aproximativ 45% de a rămane și 45% de a pleaca.

Cu o incertitudine crescândă în jurul marii "înțelegeri" încă de anunțat, Brexit ridică multe provocări pentru industria de transport marfă. Doar săptămâna aceasta a fost anunțat că vor fi necesari încă 5.000 de membri ai personalului pentru a face față manipulării procesului singur. În același timp, sa anunțat, de asemenea, că aproximativ 500 de milioane de lire sterline de cheltuieli suplimentare ar fi necesare dacă ar exista un rezultat "fără acord".

Costurile sunt in crestere

Indiferent de modul în care privești lucrurile, o cifră cuprinsă între 20 și 60 de miliarde de euro este citată pentru Marea Britanie dacă părăsește UE. Aceasta va reprezenta o sarcină suplimentară pentru contribuabilul din Regatul Unit, în timp ce locurile de muncă din oraș se pare, de asemenea, echilibrate, deoarece țările UE se luptă pentru o parte din afacerile bancare și financiare ale Regatului Unit.

Vital pentru succes

Dar există, de asemenea, mare loc pentru optimism. Însăși natura convorbirilor în curs de desfășurare este normal să alimenteze temerile, în timp ce incertitudinea cu privire la rezultatul final rămâne. Negocierile sunt complexe, iar poziționarea argumentelor este evidentă pe ambele maluri ale Canalului. Marea Britanie este o națiune de mare comerț și este extrem de importantă pentru UE, încrederea în acest proces este importantă pentru a garanta că economia va rămâne vibrantă până în 2019. Produsele britanice sunt la fel de vitale pentru succesul statelor membre ale UE, importurile vitale pe care am ajuns să ne bazăm. UE nu va deveni mai bogată, făcând Marea Britanie mai săracă, tocmai contrariul.

Oricare ar fi rezultatul, este esențial să ne asigurăm că avem o înțelegere care să funcționeze pentru toți cu toți cei de la bord, de toate părțile dezbaterii. Decizia de a părăsi UE este făcută și că un drum greoi ar fi întotdeauna o caracteristică a procesului. Niciodată nu a fost mai adevărat să "păstrați calmul și continuați!"

Mai multe aici

09 Noiembrie 2017

Caută și Rezervă

Vin, 29 Mar 2024
Sâm, 30 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?