"Fright" link - Happy Halloween

‘Groaz-Link’- 6 Povești Misterioase despre nave ‘fantomă’

Recunoaștem, aici la Freightlink avem o afinitate pentru nave. Și da, ne place și Halloween-ul. Dacă le adunăm pe acestea, care este rezultatul final? Navele fantomă. Vă oferim o lectură ușoară , pre Halloween despre nave fantomă celebre.

Weekend-ul acesta suntem GROAZLINK! Muahahahaha…..

The Mary Celeste1. Mary Celeste

Începem articolul cu cea mai celebră nava fantomă, povestea Mary Celeste. Nava a fost descoperită în derivă și abandonată pe Oceanul Atlantic în 1872. Există multe speculații referitor la ce s-a întâmplat cu adevărat dar realitatea este că nimeni nu știe.

A pornit din New York și se îndrepta către Genova, Italia, înainte ca să fie găsita de un echipaj Canadian pe coasta Gibraltarului. Ultima notă în registru a fost făcută cu 10 zile înainte de venirea echipajului Canadian. Barca de salvarea lipsea. Mâncarea de la bordul navei a fost găsită neatinsă, la fel ca și bunurile personale ale căpitanului și alea echipajului. Cei aflați pe nava respectivă nu au mai fost găsiți.

S-au făcut foarte multe speculații referitor la dispariția acestei nave

  • echipajul navei s-a omorât din motive religioase
  • Au fost răpiți de extradereștrii
  • Pirați

Dar cea mai absurdă teorie este că nava a fost atacată de o caracatiță uriașa. Se pare că nu vom știi niciodată….

Jian Seng2. Jian Seng

Una dintre cele mai recente povești despre nave fantome este cea a lui Jian Seng, un tanc petrolier care a fost găsit de un avion de gardă Australian.

Un echipaj a fost trimis să investigheze și au constantat că nimeni nu mai este la bordul navei. Nu se știe țara de origine a navei, totuși câteva documente indicau că numele navei ar fii Jian Send. În ciuda acestui lucru, numele care a fost inscripționat pe ea a fost șters și altceva a fost pictat în locul lui.

La bordul navei s-a găsit o cantitate mare de orez, indicând faptul că cineva a fost pe vasul respectiv recent. Totuși, rezultatele mecanice au concluzionat că motoarele erau defecte ceea ce poate a și dus la faptul că a fost în derivă așa mult timp.

Deoarece nu s-a găsit absolut nimic de valoare pe Jian Seng se pare că acesta s-a desprins de coarda de tractare în timp ce era dusă la fiare vechi. Nimeni nu a putut să localizeze propietarul navei așadar a fost tractac mai departe pentru a fii scufundat ca recif artificial.

carroll a deering3. Carroll A. Deering

În anul 1921, o navă a fost găsită plutind suspicios pe coasta de est din Nordul Carolina.

La 31 Ianuarie Carrol A. Deering a fost găsită pe mare. A ajuns la țărm cu 2 zile înainte de ziua în care a fost găsită atunci când Căpitanul altei nave a făcut un apel de urgență către nava în cauză. Situație e descrisă ca o discuție cu un barbat slab cu un accent străin. A susținut că pânzele navei s-au pierdut și că echipajul se comportau foarte ciudat.

Din cauza vremei nefavorabilă, nava a fost dată dispărută după câteva zile. Atunci când echipajul de salvare a reușit să găsească nava pe data de 4 Februarie nu au mai găsit pe nimeni la bordul ei, chiar dacă bunurile personale ale echipajului, registrul, sistemul de navigație și bărcile de salvare au dispărut, se pare că se gătea atunci când echipajul a dispărut. Singurul semn de viața pe nava erau câteva pisici (?!?!)

După aproape 100 de ani, nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu echipajul navei iar misterul rămâne nerezolvat.

MV Joyita4. MV Joyita

MV Joyita a fost un vas comercial de pe care 25 de pasageri și echipaj au dispărut misterios în sudul Pacificului în 1955. A fost găsit plutind așa. Nava a fost găsită în condiții foarte proaste, inclusiv țevi ruginite și un radio care funcționa doar pe o distanță de 2 mile. Având în vedere cum a fost construită nava și efectul de flotație al aerului nimeni nu poate să zică cu siguranță cum de nu s-a mai găsit nici un membru la bordul navei și de ce nu au așteptat ajutor.

Atunci când nava a fost găsită, nici urmă de pasageri sau de membri echipajului. De asemenea, 4 tone de marfă lipsea.

S-a descoperit în schimb că radioul a fost găsit pe frecvența 2182, frecvența folosită atunci pentru situații de urgență.

Chiar dacă Joyita a fost găsită jumate inundată corpul principal al navei a fost găsit intact. Atunci când a fost tractată în portul Suva, s-a descoperit că apa intra în navă din cauza unor țevi care erau ruginite. Echipajul nu ar fii știut de acest lucru doar după ce apa ar fii ajuns deja să inunde motorul navei, moment în care ar fii fost prea târziu și imposibil să se localizeze scurgerea. Apa nu s-ar fii putut pompa deoarece mecanisnul de pompare era defect.

The Octavius5. Octavius

The Octavius a fost o navă cu 3 catarguri găsită în vestul Greenland pe data de 11 Octombrie 1775. Despre această nava s-a crezut inițial că este o epava dar atunci când s-au făcut mai mult cercetări s-a demonstrat că toți membrii de echipaj (28) au fost găsiți înghețați. S-au găsit în stare aproape perfectă.

Persoanele care au găsit echipajul au spus că au găsit căpitanul stând la masă în cabina lui, cu un stilou în mână și cu registru în fața lui. Ultima dată din registru a fost cea de 11 Noiemvrie 1762, înseamnă că nava a pierdută pe Oceanul Arctic de 13 ani. Având în vedere că registrul a fost găsit înghețat nici o informație de acolo nu a putut fii recuperată.

The Flying Dutchman6. Flying Dutchman

Flying Dutchaman este o legendă binecunoscută despre o navă care este sortită să navigheze oceanele fără să poată să ancoreze vreodată. Toata relatările de până acum din acest articol sunt adevărate mai puțin această, această este o relatare adevărata despre o navă fantomă.

Legenda spuna că în secolul al XVII lea o navă a fost văzută în distanță, în ceață, ca o fantomă. Se spune că această navă nu are voie să ancoreze în nici un port. Se mai spune că dacă vreo altă navă se întâlnește cu Flying Duchman atunci echipajul navei încearcă să trimită mesaje celor în viață și să-i urce pe navă că să-i transforme în echipaj fantomă pentru totdeauna. Spooky!!!!!!

Happy Halloween!

28 Octombrie 2016

Caută și Rezervă

Joi, 30 Jun 2022
Vin, 1 Iul 2022
Aveţi nevoie de ajutor?