Portul calais

Șoferi vehicule comerciale-ce pași trebuie făcuți pentru începerea afacerii

La fel ca în toate în toate celălalte afaceri începute pe cont propriu, va trebui să vă decideți care este nivelul la care vreți să vă implicați în afacerea dvs. de transport marfă ca șofer dar și ca patron. Dacă doriți să vă deschideți o firmă de transport dar să și conduceți pur și simplu deoarece vă place acest lucru, atunci fără nici un dubiu este ok să o faceți.

Un numitor comun al IMM-urilor din Marea Britanie este faptul că șoferii care sunt și patronii firmei au următoarea dilemă- cum să managerizeze reponsabilitățile personale?. De exemplu, dacă afacerea dvs. de transport marfă sau afacerea dvs. de curierat crește la un nivel la care o să aveți nevoie să angajați extra șoferi și să-i supravegheați, ceea ce înseamnă că veți fi solicitat constant, veți petrece mult timp făcând asta. Asta înseamnă că o să aveți o decizie importantă de luat-ori vă dedicați în întregime să conduceți firma din punct de vedere administrativ (fie dacă e vorbă despre transportul de marfă sau aveți o firma mărime medie sau mică) sau să conduceți, să vă petreceți pe drum.

Totuși, în postura de patron de firmă ca șofer, un lucru esențial este un lucru numit O-licence. Licență oferită de către Traffic Commissioners, oferă dreptul șoferilor să folosească vehiculele comerciale pentru transport marfă să fie folosite ca afacere și această șansă se oferă doar dacă se demonstrează că sunteți într-o poziție financiară bună, care să vă permită acest lucru-incluzând obligativitatea dvs. să vă verificați vehiculul o dată la șașe săptămâni pentru a fi întreținut la standarde înalte și să treacă fiecare inspecție tehnică.

Șoferi vehicule comerciale- un element important

Un element important pentru patroni de firme care sunt și șoferi vehiculele lor este că trebuie să aveți o structură puternică pe care să puteți să vă bazați. Există reguli stricte pe care trebuie să vă bazați dacă vreți ca firma dvs. să funcționeze de la adresa de acasa și este clar că vecinii dvs. o să fie supărați dacă o să parcați în mod repetat mașină comercială mare în fața casei. Așadar, feriți-vă de aceste lucruri.

O altă cerință, care se aplică în cele mai multe cazuri este Certifictul de Competență Profesională. Aceste certificat este special pentru ca persoanele pentru care o sa livrați bunurile, să se asigure că aveți pregătirea necesară pentru a conduce un asemenea tip de vehicul. Certificatul de competență profesională pentru un șofer este valabil pentru 5 ani și oricine care dorește să-l reînnoiească au nevoie să facă un training periodic de 35 de ore la fiecare 5 ani pentru a fi la curent cu cerințele legale a acestui certificat, care se schimbă în funcție de legile acceptate în țara respectivă.

Certificatul aceasta este asemănător cu permisul de conducere normal, cel standard, dar față de testul de conducere și testul teoretic, mai presupune încă un test situațional-referitor la cele mai comune situații care pot fi întâlnite de către șoferi atunci când livrează marfă. De asemenea înca un test pratic este inclus în care șoferii trebuie să demonstreze cum se încarcă un vehicul în siguranță și ce trebuie să facă că să țină marfa în siguranță.

Citiți mai multe despre șoferii vehicule comerciale

  1. Șofer vehicule comerciale-avantaje
  2. Ce înseamnă să fii șofer vehicule comerciale-să lucrezi ca PFA sau să lucrezi sub contract direct
  3. Să închiriați sau să cumpărați un camion?
  4. Sfaturi importante pentru șoferii de transport marfă care călătoresc în străinătate
  5. Cerințele obținerii unui permis de conducere vehicule comerciale
  6. Șoferii care transportă marfă și lucrează în străinătate
10 Martie 2016

Caută și Rezervă

Sâm, 2 Iul 2022
Dum, 3 Iul 2022
Aveţi nevoie de ajutor?