Ghidul Freightlink: Taxa de drum pentru vehicule agabaritice

Cumpărarea formularului pentru taxa HGV:

1. Completați formularul ( Form. Nr 1 pentru tir sau Form Nr 2 pentru un camion)

1. Trimiteți formularul completat la adresa freightlinkbookings@freightlink.co.uk adăugând HGV LEVY în titlu.

De îndată ce primim formularul completat, vă vom contact pentru a face plata. Atunci când plata este efectuată se va elibera un document care vă scutește de plata respectivă.
A se reține! Taxa se poate cumpăra de luni până vineri între orele 09.00-18.00 (Marea Britanie) sau 10.00-20.00 (România)

Ghidul Freightlink: : Taxa de drum pentru vehicule agabaritice (HGV)

De la 1 aprilie 2014 taxa de drum pentru vehicule agabaritice se va pune în practică. Posesorul unei mașini care cântărește 12 tone sau mai mult va trebui să plătească acesta taxă. Freightlink a pus la dispoziție un scurt ghid pentru a răspunde la unele întrebări, oferind informațiile necesare pentru a vă ajuta să evitați o amendă de £300

Ce este taxă HGV?

Este o taxă pe care guvernul a introdus-o pentru a obține fonduri pentru menținerea drumurilor din Marea Britanie.

Care sunt taxele relevante pentru vechicule HGV (agabaritice)?

Taxele se aplică pentru vehicule de 12 tone sau mai mari, care folosesc drumurile din Marea Britanie..

Când intră taxa in vigoare?

1 Aprilie 2014

Cum se va controla această taxă?

Pentru vehiculele înregistrate în afara Marei Britanie (inclusiv înregistrate în Republica Irlandeză) fiecare vehicul care intră în Anglia va trebui să plătească taxa HGV până să intre pe peritoriul Angliei.
Pentru vehicule înregistrate în Marea Britanie acestă taxă va fi adaugată taxei de drum anuală.
Taxă HGV se aplică oricărui vehicul, este o taxă pentru operator deci nu poate fi transferată de la un vehicul la altul.

Cât costă taxa?

Costurile depind de greutatea vehiculului și de durată șederii în Anglia. Plata pe zi. Valabil pentru o zi calendaristică (23 de ore și 59 de minute) care începe la 00.00 și se termină la 23.59.
Exemplu- dacă plată s-a făcut într-o zi dar în aceași zi vehiculul ajunge în Anglia la ora 22.00, atunci același vehicul va putea să călătorească în Anglia doar pentru 1 hr și 59 de minute, până la începutul celei de doua zi și având obligația să plăteasca taxa pentru cea de-a doua zi dupa ora 23.59.
Compartimentele vehiculului corespunzător cu greutate și axă lui. Detalii

Când se poate face plata?

Plata trebuie facută înainte de intrarea în Anglia. Taxa nu se poate percepe după ce vehiculul a intrat în Anglia. Dacă șoferul este deja în Anglia, plata pentru taxa HGV nu se poate percepe. Bineînteles, aceasta crește șansele de a fi amendat. Locul unde amenda a fost făcuta,va fi disponibil după 2-3 săptămâni.
Posesorii de vehicule înregistrate în Anglia, vor avea opțiunea să plătească zilnic, săptămânal, lunar sau anual.
Posesorii de vehicule înregistrate în Anglia, pot face plata la fiecare 6 luni sau o dată pe an, prin plata taxelor de drum.
Nu trebuie să se producă dovadă fizică a plății deoarece HGV înregistrază plata automat.

Cum pot plăti?

Plata se poate face printr-un cont pre plătit, prin telefon folosind o carte de credit sau de debit sau prin intermediu northgate-ispublicservices.com. Freightlink oferă acest serviciul clienților lor și se va percepe o taxă de administrare. A se reține că pe vasul Ro-Pax sunt locuri limitate. Punctele de vânzare vor permite șoferilor să plătească o taxă pe vehicul pentru o ședere mai lungă decât cea planificată original. Dacă vehiculul este în Anglia, șoferul nu va trebui să plătească.

Cum pot să verific dacă plata a fost făcută?

Din 17 martie 2014 această informație va fi disponibilă în sistem nostru, ceea ce vă dă posibilitate să verificați dacă plata a fost efectuată sau nu.

ATaxa HGV va fi pusă în aplicare și care sunt consecințele neplății acesteia?

Dacă plata nu este efectuată, se clasifică ca fiind abatere de la lege și va duce la o amendă de £300. Amenda va fi pusă în aplicare de DVLA, camerele ANPR si de centrele de control VOSA (sau DVA în Nordul Irlandei). VOSA/DVA vor face publică amenda de £300 pentru șoferii care nu au plătit taxa.
Un sistem automatizat va fi pus la dispoziția feriboturilor și a Eurotunelului, pentru a se identifica dacă vehiculele și-au înregistrat plata sau nu.
Această metodă va fi aplicată din 1 aprilie.

Ce se întâmplă dacă ieșim din Marea Britanie și avem credit nefolosit?

Dacă vehiculul părăsește Marea Britanie, și taxa a fost plătită în avans, o rambursare va fi efectuată. Rambursările nu se vor face pentru o perioadă de cel puțin 1 lună.
Exemplu
Dacă ai plătit cu o săptamână în avans, și călătorești către Marea Britanie și stai doar pentru 5 zile,creditul pentru cele 2 zile rămase este pierdut. Dacă, totuși același vehicul intră pe insulă iar, perioada plătită în plus, în prima instanță, nefolosit va putea fi folosit acum.

Cum se aplică tax între Irlanda de Nord si Republica Irlandei?

DVA va fi responsabil pentru a pune în vigoare taxa pe toate drumurile la granițele dintre Republica Irlandei și Irlanda de Nord. Aceasta nu exclude vehiculele înregistrate în Republica Irlandei și care intră in Anglia. Vehiculele care intră în Anglia,tot vor trebui să plătească taxa pentru durata șederii lor.
Freightlink oferă un serviciu care le permite transportatorilor din afara Angliei să plătească taxă HGV online, rapid, ușor și convenabil. Se percepe taxă pentru acest serviciu.
The fee Structure:

1 DAY

7 DAYS

30 DAYS

6 MONTHS

12 MONTHS

MATURITY

12,50£

57,50£

115,00£

690,00£

1150,00£

PAYMENT OF RESERVATION

11,50£

55,00£

110,00£

660,00£

1100,00£

Any questions please contact our sales department:
TEL: 0844 847 9000